"Мінеру" мосту Метро обирають запобіжний захід / фото Facebook Надія Максимець

Прокуратура вимагає запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для Олексія Белька, який 18 вересня погрожував підірвати міст Метро у Києві.

Водночас прокурори виступають проти поруки для підозрюваного, повідомила прес-секретар прокуратури Надія Максимець.

Читайте також"Мінеру" мосту метро у Києві призначили психіатричну експертизу

Відео дня

"Серед поручителів - народний депутат України Яна Зінкевич, представник глави МВС Авакова Андрій Тарасов та командир спецпідрозділу КОРД Микола Путій. Прокурор виступив проти поруки обґрунтовуючи тим, що жоден з поручителів особисто не знайомий з підозрюваним та не може забезпечити усунення ризиків вчинення ним нових злочинів", - зазначила Максимець.

Вона також зазначила, що Белько не має постійного місця проживання, роботи та близьких друзів, тому постало питання де він буде проживати на час розслідування. На що Зінкевич запропонувала орендувати підозрюваному квартиру за власний кошт.

"Проте на питання прокурора, де підозрюваний буде ночувати цієї ночі, якщо суд його випустить, відповіді ми не отримали", - додала речниця.

Читайте такожАваков готовий взяти на поруки "підривника" мосту Метро (відео)

Судді відправилися до нарадчої кімнати для обрання запобіжного заходу.

Як повідомляв УНІАН, 18 вересня близько 17.00 стало відомо, що в Києві на мосту Метро через Дніпро невідомий погрожує зброєю і висловлює намір підірвати міст. Рух транспорту по мосту було закрито. Силовики провели спецоперацію із залученням БТР, поліцейських катерів і дронів.

Бельку оголосили підозру за статтями "неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян" та "хуліганство".