Чоловіку, що погрожував підірвати міст Метро, оголосили підозру / Київ оперативний

Олексію Бельку, який вчора у столиці «замінував» міст Метро, повідомлено про підозру.

Про це УНІАН повідомила речниця прокуратури Києва Надія Максимець.

За її словами, сьогодні слідчий Дніпровського управління поліції повідомив про підозру Бельку, який вчора здійснив неправдиве повідомлення про підготовку вибуху на мосту Метро та вчинив хуліганські дії.

Відео дня

Максимець додала, що його дії кваліфіковані як завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, підготовку вибуху, що спричинило тяжкі наслідки, та як хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї.

Читайте такожАваков готовий взяти на поруки "підривника" мосту Метро (відео)

Завтра прокуратура звертатиметься до Дніпровського райсуду Києва з клопотанням про обрання підозрюваному запобіжного заходу, повідомила вона.

Як повідомляв УНІАН, 18 вересня близько 17.00 стало відомо, що в Києві на мосту Метро через Дніпро невідомий погрожує зброєю і висловлює намір підірвати міст. Рух транспорту по мосту було закрито. Силовики провели спецоперацію із залученням БТР, поліцейських катерів і дронів.

Поліція кваліфікувала загрози невідомого як підготовку до теракту. Близько 19.40 чоловіка затримали, при ньому не знайшли вибухівки. При затриманні чоловік опору не чинив, тому правоохоронці вогонь не відкривали. Затриманий виявився колишнім військовослужбовцем.

Сьогодні, 19 вересня, начальник поліції Києва Андрій Крищенко заявив, що поліція зняла з Белька, який погрожував підірвати міст, підозру в тероризмі.

Крищенко зазначив, що Бельку інкримінують хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї (ч.4 ст.296) та неправдиве повідомлення про замінування (ч. 2 с.259).

Говорячи про мотиви скоєння злочину "мінером", Крищенко заявив, що в ході переговорів він скаржився на проблеми в особистому житті, відсутність роботи і грошей, і що таким чином чоловік хотів привернути увагу суспільства до своїх проблем.