Reuters

У Тегерані розпочалася робота за участі іранських та українських експертів з розшифровки обидвох чорних скриньок з борту літака Boeing 737 компанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ), що зазнав катастрофи в Ірані.

Читайте такожУ катастрофі літака МАУ загинула пара молодят через тиждень після весілля

Про це керівник Організації цивільної авіації Ірану Алі Абедзаде заявив у п'ятницю, 10 січня, в ефірі державного іранського телебачення, передає DW.

Відео дня

За словами Абедзаде, експерти працюють у лабораторії в аеропорту Мерабад у Тегерані. Задачею дослідників є отримання збережених даних польоту та звуків, записаних у кабіні пілотів, зокрема останніх слів пілота літака.

Абедзаде запевнив, що Іран має технічні можливості для оцінки даних чорних скриньок, але зазначив, що з українською стороною було погоджено за необхідності використати інше програмне забезпечення та прилади з-закордону. Також не виключається можливість передати чорні скриньки для оцінки в інші країни.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули. Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ, вилетів з аеропорту о 6.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту. На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великої Британії. Причини трагедії встановлює іранська сторона із залученням, у разі погодження, правоохоронних підрозділів і компетентних органів інших країн. В Ірані також перебуває група українських експертів.