У храмах зможуть бути присутніми тільки ті, хто забезпечує службу / УНІАН

Поліція не допустить провокацій та масового скупчення людей біля храмів під час проведення богослужінь на Великдень.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Юрій Тандіт, повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ у Facebook.

Читайте такожПричащали з однієї ложечки: у Дніпрі біля храму вирили траншею (фото)Радник міністра наголосив, що в самих храмах можуть бути присутні лише ті, хто забезпечують службу – максимум 10 людей. Прихожани зможуть відвідати храм після служби – максимум по дві людини.

Відео дня

«МВС вживає безпрецедентних заходів для захисту здоров’я наших громадян. За останні два тижні ми разом з головою Нацполіції провели три засідання Всеукраїнської ради церков. Крім того, ми в постійному контакті з священниками різних конфесій і досягли домовленостей, як проводити Великодні служби під час карантину. Під час богослужінь в церкві можуть бути присутні максимум 10 людей, і це не прихожани. Це лише ті люди, які забезпечують службу і допомагають її проводити, а також ті, хто забезпечує трансляцію онлайн. І звичайно, всі вони мають бути в масках. Сама паства зможе заходити в храм після служби, якщо це малий приход – по одній людині, якщо великий – по дві людини», - сказав Тандіт.

Радник міністра також наголосив, що правоохоронці не допустить скупчення людей біля храмів. «Поліція в рамках домовленостей та на виконання постанови Кабінету міністрів про недопущення поширення на території України COVID-19 в разі скупчення людей біля храмів буде діяти в декілька етапів. Перший етап – це роз’яснення серед громадян. У разі повторних порушень поліцейські будуть складати протоколи. Ми не дамо провокаторам організовувати масові заходи біля приходів», - зазначив Тандіт.

Раніше УНІАН повідомляв, як архієпископ УПЦ МП заявив, що їхні храми на Великдень будуть відкриті.