Жінка втратила сина-військового на війні / фото УНІАН, Володимир Гонтар

Мама загиблого бійця передала гроші для військових, які отримала після загибелі сина на війні. Жінка з Луцька, вона не хоче називати свого імені. Відомо, що вона не знала, що її син пішов воювати - він казав, що поїхав на війну як волонтер.

Як йдеться в сюжеті ТСН, про бажання передати кошти для закупівлі необхідного для військових вона повідомила на День Святого Миколая. Її сина звали Микола Миколайович.

На передані кошти купили три дрони з тепловізорами, три ноутбуки та зарядні станції. І вже передали їх у Бахмут. Боєць, який доправив усе це на передову, повідомив, що після поїздки в Донецьку область обов'язково поїде до матері загиблого військового, щоб особисто подякувати їй.

"Вона каже: "Я отримала компенсацію за загибель сина й хочу мільйон віддати"... За 8 років війни таке бачу вперше... Мама, втративши сина, віддає мільйон, у її голосі упевненість, вона знає, що вона робить", - розповів волонтер, боєць АТО Сергій "Фартовий".

Як українці, які втратили рідних на війні, допомагають Україні

Раніше вдова українського військового Анастасія Лепендіна, коли отримала державну компенсацію, значну частину грошей передала волонтерам для підтримки ЗСУ. Завдяки цьому донату у наших бійців з'явились авто та тепловізори.

На Прикарпатті мати Героя України, льотчика-винищувача Степана Тарабалки взялася облаштовувати оздоровчий центр для тих, хто пройшов пекло фронту, та їхніх рідних.

Марія Пешко з Рівненської області втратила на війні єдиного сина. І на спомин про нього зробила подарунок дітям-односельцям - збудувала сучасний спортивний майданчик в селі Орв'яниця. Його звели біля школи, де навчався загиблий герой.

Вас також можуть зацікавити новини: