11 пунктів пропуску відновили роботу / фото facebook.com/pg/DPSUkraine

Україна відновила роботу 11 пунктів пропуску на кордоні з Білоруссю та Росією, з них 9 – для пішоходів.

Як повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби, зокрема з 00.00 7 липня на кордоні з Білоруссю відновлено роботу пунктів пропуску «Дольськ» в Любешівському районі Волинської області та «Вільча» у Поліському районі Київської області. В обох пунктах пропуску можливе перетинання кордону пішки, пасажирським та вантажним транспортом.

У Держприкордонслужбі нагадали, що «Вільча» є міждержавним пунктом пропуску, де можуть пройти оформлення лише громадяни України та Білорусі, а «Дольськ» - міжнародний пункт пропуску, де можуть перетинати кордон між Україною та Білоруссю усі, хто має на це законне право.

Відео дня

Читайте такожУ МЗС розповіли, чи загрожують безвізу встановлені Євросоюзом обмеження на в’їзд

Відповідні зміни введені у зв’язку з набуттям чинності розпорядження Кабінету міністрів від 17 червня № 819-р. Після офіційного опублікування документа Держприкордонслужба поінформувала білоруських колег, після чого було відновлено роботу зазначених пунктів пропуску.

Також, згідно із вказаним рішенням уряду України, з 00.00 7 липня відновлено можливість пішого перетинання кордону з Росією в таких пунктах пропуску: «Мілове» (Луганська область, Міловський район), «Гоптівка» (Харківська область, Дергачівський район) «Бачівськ» (Сумська область, Глухівський район), «Юнаківка» (Сумська область, Сумський район).

Також кордон з Росією та Білоруссю можна перетинати у пункті пропуску «Сеньківка» (Чернігівська область, Городнянський район), та кордон з Білоруссю - у таких пунктах пропуску: «Нові Яриловичі» (Чернігівська область, Ріпкинський район), «Виступовичі» (Житомирська область, Овруцький район), «Доманове» (Волинська область, Ратнівський район), «Славутич» (Чернігівська область, Чернігівський район).