Комітет пропонує підтримати законопроект №4540 / фото УНІАН

Комітет з питань правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект, яким передбачається адміністративна відповідальність за порушення самоізоляції.

Про це повідомляє інформаційне управління апарату парламенту.

Законопроектом №4540, який розглянули на засіданні 17 березня, пропонується статтю 443 Кодексу України про адміністративні правопорушення доповнити частиною третьою, передбачивши адміністративну відповідальність за порушення особою порядку обов'язкової самоізоляції, обсервації встановлених в рішенні про карантин, якщо це не призвело до поширення особливо небезпечної хвороби.

Відео дня

Читайте такожУ Києві з 20 березня запроваджують жорсткий карантин: що буде заборонено

Передбачається, що прийняття законопроекту сприятиме запобіганню поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Ситуація з коронавірусом у Києві

  • У столиці 17 березня виявили понад 1 тис. нових хворих на COVID-19, 30 людей померли. До лікарень з коронавірусною хворобою госпіталізували 148 пацієнтів.
  • Учора Кличко заявив, що місто може опинитись у "червоній зоні" епідемічної небезпеки через кілька днів – максимум тиждень, якщо не посилювати карантинні обмеження.
  • З 20 березня було вирішено запровадити жорсткий карантин через ситуацію з поширенням коронавірусу.