Відомо, що російська пропагандистка Маргарита Симоньян публічно закликала вбивати українських дітей / скриншот

Повідомлено про підозру російській пропагандистці Маргариті Симоньян, яка закликала вбивати українських дітей. Про це інформує Служба безпеки України.

Зазначається, що задокументовано нові злочини російської пропагандистки Маргарити Симоньян, яка закликала до геноциду українців.

"Фігурантка очолює міжнародний рупор Кремля - телеканал "RT" і входить до медійного пулу Путіна", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

У відомстві зазначають, що серед нових задокументованих злочинів є публічні заклики Симоньян до масового вбивства українських дітей у грудні 2023 року. Крім цього, російська пропагандистка неодноразово агітувала за продовження ракетно-бомбових ударів по цивільній інфраструктурі України.

За даними слідства, вона однією з перших підтримала повномасштабне вторгнення РФ та воєнні злочини російських окупантів, вона регулярно поширює кремлівські наративи у вигляді "авторських" дописів на власному Telegram-каналі та в ефірах російських телеканалів.

Слідчі Служби безпеки повідомили Симоньян про нову підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 442 (геноцид); ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України); ст. 436 (пропаганда війни); ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

"Оскільки зловмисниця переховується від правосуддя на території РФ, тривають комплексні заходи для її притягнення до відповідальності", - додали в повідомленні.

У СБУ нагадали, що в березні 2023 року Симоньян уже було повідомлено про підозру за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

В Офісі генерального прокурора уточнили, що російська пропагандистка закликала "добити" жителів Західної України. За даними слідства, підозрювана в телевізійному суспільно-політичному шоу за участі, так званих політичних експертів, під час виступу 23 грудня 2023 року публічно закликала до фізичного знищення патріотично налаштованої частини українського народу - жителів західних регіонів України.

Інші заклики Симоньян до вбивства людей

Як повідомляв УНІАН, наприкінці 2023 року Маргарита Симоньян закликала здійснити термоядерний вибух над Сибіром, щоб вивести з ладу супутники і залишити світ без засобів зв'язку.

Жителі Сибіру сприйняли пропозицію пропагандистки "як глибоку образу" і зажадали вибачень. У Кремлі "відхрестилися" від Симоньян, заявивши, що її заяви не відображають офіційну позицію влади.

Помічник депутата Мосміськдуми Микола Корольов написав на Маргариту Симоньян заяви в Слідчий комітет і Міністерство внутрішніх справ. Правоохоронні органи Росії не виявили порушень законодавства РФ у заяві пропагандистки Маргарити Симоньян, яка пропонувала влаштувати ядерний вибух над Сибіром.

Вас також можуть зацікавити новини: