Під час затримання боєць «Беркуту» застосував до потерпілого насильницькі дії / Фото: УНІАН

Слідчі Державного бюро розслідувань сьогодні повідомили про підозру в насильницькому перевищенні влади при перешкоджанні протестам на Майдані Незалежності колишньому міліціонеру полку міліції особливого призначення «Беркут».

Про це повідомила прес-служба Офісу генерального прокурора.

Читайте також"Я думав, ми не доживемо до світанку": Сенцов згадав криваві дні Євромайдану з нагоди його річниці

Відео дня

Екс-«беркутівця» підозрюють у незаконному перешкоджанні проведенню зборів та мітингів, перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалося насильством та службовому підробленні (ч. 1 ст. 28, ст. 340, ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).

«За даними слідства, 30 листопада 2013 року міліціонер здійснив адміністративне затримання учасника мирного зібрання на Майдані Незалежності, перевищуючи свої службові повноваження. Під час затримання боєць «Беркуту» застосував до потерпілого насильницькі дії. Таким чином колишній правоохоронець незаконно перешкодив проведенню зборів. Також «беркутівець» вніс до рапорта про затримання завідомо неправдиві відомості», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 29 квітня було повідомлено про підозру колишньому міліціонеру полку міліції особливого призначення "Беркут", підпорядкованого Головному управлінню МВС України в місті Києві.

Екс-"беркутівцю" інкримінують незаконне перешкоджання проведенню зборів та мітингів, перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалося насильством та службове підроблення (ст. 340, ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 366 КК України). Під час затримання 30 листопада 2013 року він застосував до потерпілого учасника мирного зібрання на Майдані насильницькі дії.