Фото прес-служби ТОДА

На Тернопільщині святкують Різдво 70 дітей з Луганської та Донецької областей.

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, голова ТОДА Степан Барна зустрівся із 17-ма дітьми, які 4 січня прибули з міста Соледар Бахмутського району Донецької області.

Гості зі сходу України зустріли Різдво у сім’ях Гусятинського району. Для них організували насичену культурну програму й змістовне дозвілля, мета якого – знайомство з традиціями та звичаями святкування різдвяних свят на Тернопільщині.

Відео дня
Фото прес-служби ТОДА

«Наш край зберіг прадавні традиції святкування Різдва з колоритною колядою, віншуванням й вертепом. Важливо, аби всі українські діти мали змогу пізнати наше духовне та культурне надбання. — Сьогодні багато хлопців з військових з’єднань Тернопільщини боронять на сході українську землю від ворога. За весь час протистояння загинули 94 наших хлопців, вихідців з Тернопілля. Стільки родин втратили сина, батька чи брата… Це наша особиста трагедія... Тож святий обов’язок кожного з нас — берегти світлу пам’ять про подвиги багатьох поколінь українців, які віддали життя за свободу рідної землі. Я вірю, що настане день, коли в українському Донецьку й Луганську замайорять синьо-жовні стяги. У день світлого Різдва Христового щиро бажаю миру на всій нашій українській землі», – сказав Барна.

Фото прес-служби ТОДА

Як повідомив начальник управління сім'ї та молоді облдержадміністрації Ігор Чорний, цього року з 4 по 10 січня на Тернопільщині перебуватимуть 70 дітей із Луганської та Донецької областей. Загалом прибудуть три групи: дві – з Донецької області і одна з Луганської області. Діти проживатимуть у сім’ях Бережанського, Борщівського та Гусятинського районів.