Фото bank.gov.ua

На Тернопільщині платникам податків у січні-лютому повернули 116 млн грн ПДВ.

Як повідомили УНІАН у відділі організації роботи ГУ ДФС у Тернопільській області, загалом з початку року 90 суб’єктів господарювання заявили бюджетне відшкодування з ПДВ на розрахунковий рахунок в сумі 83 млн грн. Порівняно з відповідним періодом минулого року вона зросла на 53 млн грн.

Читайте такожУ січні-лютому відрахування Тернопільською митницею ДФС до державного бюджету зросли на 60%

Відео дня

Станом на початок березня цього року платникам податків області повернули з держбюджету грошовими коштами на розрахунковий рахунок 116 млн грн податку на додану вартість. Порівняно з минулорічним періодом це трохи більше, ніж вдвічі. У січні-лютому 2018 року суб’єктам господарювання відшкодували 55 млн грн ПДВ.

З початку цього року за результатами проведених перевірок фіскальні органи області упередили 700 тис. грн неправомірно заявленого до бюджетного відшкодування ПДВ.

На початок березня 2019 року загальний залишок невідшкодованого на розрахунковий рахунок ПДВ становить 84 млн грн, зокрема 68 млн грн перебувають на стадії перевірок та процедурі бюджетного відшкодування, 16 млн грн – на стадії судового та адміністративного розгляду.