Стало відомо. які заходи відбудуться у Києві на День незалежності / УНІАН

У Києві затвердили програму заходів, присвячену Дню Державного прапора та 28-й річниці незалежності України.

Відповідне розпорядження КМДА №1467 від 16 серпня розміщено на офіційному порталі столичної влади.

Читайте такожПогода на тиждень: в Україні вдарить спека до +37 градусів (карта)

Відео дня

Згідно з документом, координацію питань, пов’язаних з проведенням запланованих заходів, покладено на Департамент суспільних комунікацій КМДА та управління організаційної роботи та регіональних зв’язків.

У рамках святкувань вже відкрилась тематична виставка квітів на території Печерського ландшафтного парку, яка триватиме до 15 вересня, а також фотовиставка «Україно моя» в Національному історико-архітектурному музеї «Київська фортеця», яка діятиме до 31 серпня.

Головні святкування відбудуться на Софійській площі, Майдані Незалежності 23 та 24 серпня.

Так, 23 серпня відбудеться церемонія урочистого підняття Державного прапора України на Софійській площі (09.00), а ввечері – мистецький проект «Тобі, Незалежна Батьківщино» (18.00).

Згідно з документом, цього дня також церемонії підняття державного прапора відбудуться в районах міста та біля Київської міськдержадміністрації (10.00). Святкові тематичні концерти пройдуть в парках ім. Шевченка, «Перемога» та Голосіївському.

Також 23 серпня біля будівлі КМДА відбудеться урочисте вручення паспортів громадянина України юнакам та дівчатам столиці, які досягли значних успіхів у навчанні, спорті, мистецтві.

Біля Стели Перемоги 23 серпня відбудеться відкриття виставки ретроавтомобілів, а також передбачено провести змагання на ретроавтомобілях для встановлення рекорду України. Виставка триватиме до 25 серпня включно.

24 серпня урочисті заходи за участю керівництва держави та міста пройдуть на Майдані Незалежності та на алеї Героїв Небесної сотні (09.30-11.00). Передбачено покладання квітів до пам’ятників, місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України, загиблих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції. О 13.00 біля будівлі КМДА розпочнеться святковий концерт з нагоди 28-ї річниці незалежності України, після якого проведуть фестиваль етнічних громад «Етнічний віночок» (16.00-19.30).

На Хрещатику також відбудуться: акція «Україна єдина» Київського міського автоклубу (від вул. Б.Хмельницького до бульв. Т. Шевченка, 15.00-22.00); вуличний соціальний фестиваль «Карта мрії-2019» (від Прорізної до будівлі Головпоштамту, 13.00-17.00).

Відбудеться цього дня масовий «Забіг у вишиванках» (Русанівська набережна – Княжий затон, 09.00-13.00).

Серед інших заходів, зокрема, вітрильна регата на Дніпрі (6-й причал Київського річкового вокзалу); на Співочому полі мистецький проект «Моя Незалежність», святкова концертна програма на Контрактовій площі.

Передбачені тематичні заходи у районах міста, зокрема це мистецькі та просвітницькі заходи, які триватимуть до кінця серпня і у вересні.

У рамках відзначення річниці Незалежності України 28 серпня передбачено провести захід, присвячений пам’яті загиблих та зниклих безвісті бійців за незалежність країни – 10.00-12.00 за адресою Повітрофлотський проспект, 25, а також 16.00-17.00 на Михайлівській площі.

Як повідомляв УНІАН, 9 липня новообраний президент України Володимир Зеленський заявив, що замість параду на День Незалежності України цього року держава виділить 300 млн грн на виплати премій військовослужбовцям.

Військовий парад на День Незалежності в Києві не відбуватиметься вперше з 2014 року.

30 липня керівник Офісу президента Андрій Богдан заявив, що на День Незалежності на Хрещатику в Києві замість військового параду відбудеться Хода гідності за участю військовослужбовців, ветеранів АТО, медиків, вчителів, спортсменів, дипломатів та волонтерів. За його словами, у ході візьмуть участь Зеленський та керівництво держави.