Полторак нагадав, що рішення не проводити парад прийняв президент Володимир Зеленський / фото УНІАН

Фінансові ресурси для виплати премій військовослужбовцям до Дня Незалежності є.

Про це розповів міністр оборони Степан Полторак в інтерв'ю АрмияИнформ.

"Президент ухвалив рішення щодо виплат премій військовим до Дня Незалежності – у нас фінансовий ресурс дозволяє це реалізувати. І я підпишу відповідний наказ про належні виплати", - заявив він.

Відео дня

Також Полторак нагадав, що рішення про проведення параду на День Незалежності приймає головнокомандувач - президент Володимир Зеленський. І так як він вирішив не проводити парад цього року, Міністерство оборони буде виконувати це рішення.

У той же час, Полторак заявив, що треба "чітко законодавчо визначити порядок проведення парадів. Тобто, коли і з якої нагоди проводити, з якою метою".

Читайте такожУ Києві провели першу репетицію Маршу до Дня Незалежності (відео)

Як повідомляв УНІАН, 9 липня президент Володимир Зеленський заявив, що замість параду на День Незалежності України держава виділить 300 млн грн на виплати премій військовослужбовцям.

Військовий парад на День Незалежності в Києві не проходитиме вперше з 2014 року.

30 липня керівник Офісу президента Андрій Богдан заявив, що на День Незалежності на Хрещатику в Києві замість військового параду відбудеться Хода гідності за участі військовослужбовців, ветеранів АТО, медики, вчителі, спортсмени, дипломати та волонтери. За його словами, у ході візьме участь Зеленський та керівництво держави.

В Офісі президента вже погодили план заходів до 28-ї річниці Незалежності України. Головний акцент свята – діти як майбутнє країни, відзначили в прес-службі.