В даний час установка камер нового покоління почалася в залі прибуття Терміналу 3 \ youtube.com

В аеропортах Дубаю часто подорожуючим пасажирам більше не потрібно буде стояти в черзі на сканування сітківки ока, що сьогодні є обов'язковою перевіркою на безпеку.

Читайте такожУ дубайському аеропорту відкриють зону для виступів популярних діджеїв

Про це повідомили в Генеральному директораті з питань резидентства та міжнародних зв'язків емірату (GDRFA), передає russianemirates.com. Зокрема, термінали прибуття будуть оснащені автоматичною системою реєстрації з «розумними» камерами, які зможуть сканувати сітківку очей прямо на ходу, що заощадить час пасажирів.

Відео дня

Біометричні дані пасажирів, такі як будова обличчя і сітківки ока, будуть зчитуватися і автоматично додаватися у файл пасажира відразу після першого прибуття в повітряні гавані Дубая. Це означає, що під час наступних візитів їм не доведеться сканувати сітківку очей повторно.

В даний час для сканування сітківки відкриті окремі стійки на паспортному контролі, проте міграційні служби вирішили значно поліпшити якість обслуговування пасажирів, що прибувають. В директораті також нагадали, що володарі резидентських віз ОАЕ також не проходять цю процедуру, оскільки їхні біометричні дані були зібрані при подачі заяви на оформлення Emirates ID.

Нова система сканує сітківку очей всіх пасажирів, що прибувають в режимі реального часу, що дозволяє швидко ідентифікувати тих, кому заборонений в'їзд до ОАЕ і вжити щодо них відповідних заходів. Таким чином, «небажані» люди не зможуть проникнути на територію країни, використовуючи підроблені документи.

В даний час установка камер нового покоління почалася в залі прибуття Терміналу 3 Дубайського міжнародного аеропорту. В директораті зазначили, що вже сьогодні пасажири, що мають право на отримання візи по прибутті, можуть зареєструвати біометричні паспорти на стійці паспортного контролю і використовувати рамки Smart Gates.