В іспанській Андалусії ресторанам дозволили брати з гостей додаткову плату за найкраще місце / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

За прогнозами синоптиків, майбутнє літо ризикує бути не менш спекотним, ніж попереднє. І в деяких популярних туристичних країнах вирішили не втрачати можливості на цьому трохи заробити.

Влада іспанської автономії Андалусія постановила, що ресторани мають законне право стягувати додаткову плату за столики на сонці або в тіні, пише видання The Olive Press.

Однак є одне важливе правило, якого необхідно дотримуватися при цьому – клієнти повинні бути проінформовані про те, що ціни в цих зонах будуть підвищені, перш ніж вони зроблять замовлення. Це можна зробити через меню, прайс-лист або будь-яку іншу форму реклами – усного повідомлення відвідувача буде недостатньо.

Відео дня

Водночас уточнюється, що окремої плати за столик із певним краєвидом або місцем розташування в меню не буде, проте ресторанам буде дозволено стягувати додаткову плату за кожну страву, подану в тих чи інших зонах, якщо це чітко буде вказано в прейскуранті.

Як повідомляв УНІАН, раніше влада міста Севілья, що є столицею Андалусії, заявила про плани обмежити вхід туристів на центральну площу міста Plaza de Espana. Жителі міста і провінції, як і раніше, зможуть заходити туди без обмежень, а ось туристи зможуть потрапити на головну площу міста тільки за окрему плату.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.