REUTERS

Особи у казачій формі з нашивками "Кримського казачого полку отамана Якова Бакланова", що били нагайками учасників антипутінських акцій в Москві, раніше брали участь у війні на Донбасі.

Про це пише "Новая газета". Зазначається, що "казаки" мають багатий досвід участі в конфліктах: від погромів на виставках сучасного мистецтва до війни на Сході України.

Читайте такожГірше не буває: астролог розповів про невдалу дату інавгурації Путіна

У матеріалі йдеться, що командир "Кримського казачого полку" осавул Микола Д`яконов є членом правління "Союзу добровольців Донбасу". В той же час "Кримський казачий полк" входить до Союзу казаків-воїнів Росії та Зарубіжжя. Зв'язатися з Дьяконовим не вдалося, а на залишені журналістами питання в соцмережах він не відповів.

Відзначається, що Д`яконов з сотнею своїх соратників прибув у Крим 1 березня 2014 року, вже після "зелених чоловічків". Дьяконову вдалося об'єднати навколо себе місцеве казацтво, яке зайнялося проведенням "профілактичних бесід" з проукраїнськи налаштованими активістами меджлісу кримськотатарського народу, вибудовуванням блокпостів навколо Севастополя і патрулюванням берегової лінії.

"Кримський казачий полк", як організація, був створений лише 15 березня 2014 року. За день до незаконного референдуму. До його складу увійшли близько 400 осіб — це були як люди Дьяконова, так і представники кримського та севастопольського козацтва.

Після анексії Криму "козаки" Д`яконова вирушили воювати на Донбас. Сам осавул про бої на території східної України висловлювався стримано, розповідаючи про успішні бойові дії в Сніжному і на Савур-могилі (ЗСУ втратили вбитими понад 1000 осіб). Після Донбасу "Кримський казачий полк" повернувся в Москву.

Як повідомляв УНІАН, на акціях протесту "Він нам не цар", приурочених до інавгурації Володимира Путіна, було затримано більше тисячі людей по всій Росії.