Зруйнований міст в Станиці Луганській / фото president.gov.ua

Відсьогодні пенсіонерів та людей з інвалідністю в сірій зоні Станиці Луганської зі сторони підконтрольної території України почав підвозити спеціальний автобус.

Про це у себе в Facebook повідомив заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко.

Читайте такожОкупанти відвели свої підрозділи від пішохідного мосту біля Станиці Луганської

Відео дня

«Відтепер від мосту в Станиці Луганській до першого пункту пропуску на нашій стороні людей похилого віку та інвалідів буде підвозити спеціалізований автобус. Довжина "дороги життя" - всього 800 метрів нічиєї, але для багатьох після екстремального спуску з дерев'яного моста вони були справжнім випробуванням», - зазначив Клименко.

При цьому він висловив побоювання щодо провокацій з боку незаконних збройних формувань. На його думку, бойовики на непідконтрольній території Луганської області не схвалять цю ініціативу керівництва Луганської області.

Минулого тижня запустити автобус від мосту до КПВВ пообіцяв новий глава ЛугОДА Віталій Комарницький.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна готова в односторонньому порядку розпочати відновлення зруйнованого мосту в Станиці Луганській, якщо протягом тижня з боку окупованих територій не почнеться демонтаж бетонних укріплень.

Також Зеленський зазначив, що запропонував голові Луганської ОДА, щоб людей, які перетинають міст в Станиці Луганській, безкоштовно підвозили до нього на електрокарах або автобусах.