Голова РДА зазначив, що з протилежного боку фахівців фільмувала знімальна група / фото president.gov.ua

Бойовики не дозволили обстежити міст у Станиці-Луганській спеціалістам, які прибули, щоб оцінити рівень його зруйнованості та згодом виготовити відповідний проект.

Про це заявив очільник Станично-Луганської РДА Юрій Золкін у відеокоментарі, опублікованому на сторінці РДА у Facebook.

"В черговий раз російська сторона та окупанти показали, що вони не бажають створювати відповідні умови для ремонту мосту", - наголосив він.

Відео дня

За словами Золкіна, до мосту прибули фахівці, які повинні були оцінити рівень його зруйнованості для того, щоб згодом виготовити відповідний проект.

"Як тільки проектанти спустилися до провалля, вони були попереджені, що це буде сприйняте як акт агресії, і людина у військовій формі, яка знаходилась на протилежному боці провалля, заборонила далі просуватися", – розповів він.

Читайте такожУкраїна готова до демонтажу укріплень біля Станиці Луганської – до мосту підігнали крани та самоскиди (відео)

Голова РДА зазначив, що з протилежного боку фахівців фільмувала знімальна група.

"Всі ми добре пам’ятаємо 2014 рік, коли після кожного обстрілу нібито випадково з’являлася група російського телебачення - "Звезда" чи ще якесь телебачення. От зараз людина у військовій формі каже: "ми не були попереджені про роботи, які повинні бути проведені", але ми бачимо групу телебачення, яка одразу вийшла з-за оборонної споруди і почала знімати на відео наших спеціалістів, які намагалися провести обстеження", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, розведення сил з боку Збройних сил України та бойовиків російсько-окупаційних військ в районі Станиці Луганської було розпочато 26 червня і завершено 30 червня. Розведення сил фіксували представники Моніторингової місії ОБСЄ.

8 липня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова в односторонньому порядку розпочати відновлення зруйнованого мосту у Станиці Луганській, якщо протягом тижня з боку окупованих територій не почнеться демонтаж бетонних укріплень.

16 липня заступник керівника Офісу президента Вадим Пристайко заявив, що під час зустрічі радників лідерів "нормандської четвірки" представник РФ Владислав Сурков зобов’язався "вплинути" на бойовиків щодо демонтажу фортифікаційних укріплень для відновлення мосту в Станиці Луганській.

18 липня представник України в робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі Роман Безсмертний повідомив, що учасники групи ухвалили рішення щодо ліквідації фортифікаційних споруд в районі мосту в Станиці Луганській та його відбудови.

23 липня було створено робочу групу з відновлення мосту, до її складу увійшли представники Мінінфраструктури, Укравтодору, Міноборони, МінТОТ, Мінрегіонрозвитку, Держприкордонслужби, Луганської ВЦА, проектних та експертних організацій.