У Кабміні мають намір підготвуати напрацювання щодо мосту найближчим часом / фото president.gov.ua

Створено робочу групу з відновлення мосту у районі КПВВ «Станиця Луганська», до її складу увійдуть представники Міністерства інфраструктури, Укравтодору, Міністерства оборони, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій, Міністерства регіонального розвитку, Державної прикордонної служби, Луганської військово-цивільної адміністрації, проектних та експертних організацій.

Читайте такожТКГ в Мінську домовилася про перемир'я на Донбасі з опівночі 21 липня

Про це за результатами наради з відновлення мосту у Станиці Луганській заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомила його прес-служба.

Відео дня

«Серед ключових завдань робочої групи - максимально швидка розробка варіантів технічного завдання для відновлення мостового переходу, визначення термінів, обсягів, джерел фінансування та плану-графіку робіт, замовником яких виступить Луганська ВЦА. Також визначення виконавців робіт – як проектних, так і будівельних. Важливе завдання: ув’язати роботи з відновлення мосту з повноцінним функціонуванням КПВВ. Ключова позиція при цьому – забезпечення режиму тиші», - наголосив Зубко.

За словами віце-прем’єр-міністра, напрацювання робочої групи мають бути готові до чергової зустрічі Тристоронньої контактної групи у Мінську, яка запланована на 31 липня.

Як повідомляв УНІАН, розведення сил з боку Збройних сил України та бойовиків російсько-окупаційних військ в районі Станиці Луганської було розпочато 26 червня і завершено 30 червня. Розведення сил фіксували представники Моніторингової місії ОБСЄ.

8 липня президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна готова в односторонньому порядку розпочати відновлення зруйнованого мосту у Станиці Луганській, якщо протягом тижня з боку окупованих територій не почнеться демонтаж бетонних укріплень.

16 липня заступник керівника Офісу президента Вадим Пристайко заявив, що під час зустрічі радників лідерів "нормандської четвірки" представник РФ Владислав Сурков зобов’язався "вплинути" на бойовиків щодо демонтажу фортифікаційних укріплень для відновлення мосту в Станиці Луганській.

18 липня представник України в робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі Роман Безсмертний заявив, що учасники групи ухвалили рішення щодо ліквідації фортифікаційних споруд в районі мосту в Станиці Луганській та його відбудови.