Українська сторона здійснює демонтаж фортифікаційних споруд  / фото facebook.com/ato.news

Окупаційна влада продовжує імітувати роботи з демонтажу фортифікаційних споруд, розміщених поблизу зруйнованого мосту у Станиці Луганській.

Про це українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомляє у Facebook.

«НЗФ ОРЛО і далі продовжує імітувати роботи з демонтажу фортифікаційних споруд, що розміщені на ділянці розведення номер 1.

Відео дня

Читайте такожОкупанти не проводять демонтажу укріплень біля Станиці Луганської – українська сторона СЦКК (фото)

Зокрема, замість активних дій з демонтажу фортифікаційних споруд російські найманці з тильного боку розмістили чергову тимчасову споруду «кунг», з написом так званого СЦКК, тим самим зафіксувавши свою присутність на ділянці розведення №1», - сказано у повідомленні.

Українська сторона СЦКК зазначає, що, у відповідності до Рамкового рішення Тристоронньої контактної групи та інших Мінських домовленостей, ділянка розведення «Станиця Луганська» має бути вільною від будь яких мілітарних структур.

«Варто наголосити, що зазначені дії ставлять під зрив виконання Мінських домовленостей щодо розведення сил та засобів, таким чином окупаційна адміністрація не дає можливості українській стороні перейти до реальних дій з ремонту зруйнованої частини мосту», - підкреслили в українській стороні СЦКК.

Своєю чергою голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін на своїй сторінці у Facebook зазначив, що рятувальники ДСНС продовжують демонтувати й вивозити інженерні загородження та бетонні конструкції біля мосту поблизу КПП «Станиця Луганська».

«З огляду на відсутність гарантій безпеки з боку представників російської окупаційної адміністрації наші піротехніки не можуть провести обстеження пошкоджених конструкцій мостової споруди та місцевості в районі запланованих ремонтно-відновлювальних робіт», - додав Чечоткін.

Як повідомляв УНІАН, розведення сил з боку Збройних сил України та бойовиків російсько-окупаційних військ в районі Станиці Луганської розпочалось 26 червня і завершилось 30 червня.

8 липня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова в односторонньому порядку розпочати відновлення зруйнованого мосту у Станиці Луганській, якщо протягом тижня з боку окупованих територій не почнеться демонтаж бетонних укріплень.

18 липня на той час представник України в робочій підгрупі з політичних питань ТКГ із врегулювання ситуації на Донбасі Роман Безсмертний повідомив, що учасники групи ухвалили рішення про демонтаж фортифікаційних споруд біля мосту в Станиці Луганській та його відбудову.

1 серпня українські сапери розпочали розмінування територій, прилеглих до мосту.

21 серпня прес-секретар представника України в ТКГ, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер за підсумками засідання групи повідомила, що українські фахівці готові почати ремонт мосту біля Станиці Луганської з 22 серпня, але бойовики повинні демонтувати свій блокпост.

24 серпня українська сторона СЦКК заявила, що окупаційна влада відмовляється демонтувати фортифікаційні споруди поблизу Станиці Луганської, що не дозволяє розпочати ремонт зруйнованої частини мосту.