Загороднюк стверджує, що Золоте – абсолютно безпечна територія за даними МВС / УНІАН

Міністр оборони України Андрій Загороднюк заявляє, що заходи з розведення військ у Золотому майже завершені, ця територія абсолютно безпечна і перебуває під контролем МВС України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Загороднюк сказав на спільному брифінгу з віце-прем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитром Кулебою та міністром закордонних справ Вадимом Пристайком у Києві.

Читайте такожАвтомобіль з бойовиками підірвався на міні на Донбасі – штаб ООС

Відео дня

«Зараз вже практично вони (заходи з розведення військ у районі Золотого – УНІАН) завершені повністю, територія знаходиться під контролем МВС», - заявив він.

«МВС нам постійно дає звіти, яким чином це відбувається. Це абсолютно безпечна територія, вони це звітують», - додав Загороднюк.

Як повідомляв УНІАН, 29 жовтня о 12.00 в районі населеного пункту Золоте-4 о 12.00 розпочався процес розведення сил і засобів з обох сторін від лінії розмежування. Зокрема, в районі Золотого сили і засоби відводяться на відстань 1 км, процес має тривати не більше 30 днів.

У штабі операції Об'єднаних сил наголосили, що жодних територій під час розведення Україна не здає, а підрозділи Збройних сил України не залишили жодного населеного пункту.