Ілюстрація / REUTERS

Спеціальний представник чинного голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі посол Мартін Сайдік від імені ТКГ заявив про узгодження початку відведення сил і засобів на ділянці розведення в районі Петрівського 9 листопада о 12.00.

Про це йдеться на сайті ОБСЄ.

Читайте такожЗСУ готові почати розведення сил і засобів в районі Петровського 8 листопада о 12:00

Відео дня

«Тристороння контактна група, за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей України, погодила дату і час початку відновленого відведення сил і засобів на ділянці розведення в районі Петрівського. Відведення сил і засобів розпочнеться в суботу, 9 листопада о 12.00 за київським часом», - сказав Сайдік.

Як повідомляв УНІАН, спроба розведення сил біля Петровського, призначена ще на 4 листопада, була зірвана через порушення семиденного режиму припинення вогню. Українська сторона заявила про нову дату відведення військ - 8 листопада. У свою чергу угруповання «ДНР» заявило про готовність почати відведення військ 9 листопада.

Сьогодні командувач операції Об'єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко заявив, що Збройні сили України готові сьогодні о 12.00 розпочати розведення сил і засобів у районі Петрівського, але від російських окупантів підтвердження про їхню готовність до відведення наразі немає.