REUTERS

Говорити про широкомаcштабний наступ бойовиків на позиції українських сил на Донбасі зарано.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу заявив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"Те, що відбувається сьогодні, особливо вночі на Донецькому напрямку, це дійсно можна вважати як намагання наступати, але справа в тім, що цей наступ і ця атака відбувається на не широкій ділянці фронту, тому казати про широкомаштабний початок наступу ворога ми не можемо", - наголосив Лисенко.

Відео дня

Читайте такожЯценюк: за наказом Росії бойовики почали військову операцію

За його словами, "у зв'язку з початком цих активних бойових дій ми очікуємо на інші новини і сподіваємося, що вони не будуть продовжуватися й розширятися за своєю інтенсивністю".

"Нам невідомі плани, за якими працюють бойовики, і ми розуміємо, що якщо почалася активізація, то це явний сигнал з Москви для того, щоб розпочати цю активізацію, тим більше, що вже було проанансовано, які саме питання будуть розглядатися на зустрічі G7", - сказав Лисенко, відповідаючи на уточнююче запитання про причини активізації дій бойовиків і про те, чи можна цю активізацію пов'язати з проведенням переговорів Тристороньої контактної групи та чотирьох її підгруп у Мінську.