REUTERS

Про це говориться у повідомленні прес-центру штабу АТО станом на 6.00 годину 21 травня.

З передмістя тимчасово окупованого Донецька незаконні збройні формування знову обстрілювали наші укріплення в районі Авдіївки та Опитного. Там противник використовував стрілецьку зброю, гранатомети та 82-мм міномети. 

З такого ж озброєння бандити вели вогонь по опорних пунктах ЗС України поблизу Зайцевого, що неподалік Горлівки.

Відео дня

Найбільше бойовики порушували умови незастосування зброї на Маріупольському напрямку. Так, по захисниках Широкиного противник бив з гранатометів та мінометів калібру 82 мм. В районі Новотроїцького та Павлополя НЗФ обстрілювали наші позиції з зенітних установок та 120-мм мінометів. Поблизу Тарамчука ввечері знову вів вогонь ворожий снайпер.

Читайте такожВ зоні АТО за добу один військовий загинув і 7 поранені, з них 3 через бойові дії

Було неспокійно і на Луганщині. Зокрема, укріплення сил АТО неподалік Трьохізбенки бойовики обстріляли з гранатометів, а в районі Новозванівки відкривали вогонь зі стрілецької зброї.

Противник активізував розвідувальну діяльність. Лише впродовж минулої доби зафіксовано 7 прольотів ворожих БПЛА, які проводили розвідку на Донецькому та Маріупольському напрямках. 

З початку цієї доби бойовики вже щонайменше 6 разів порушили перемир’я. На Луганщині та поблизу Маріуполя, а саме в районі Широкиного й Трьохізбенки, вони вели вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів.