Окупанти хочуть захопити Авдіївку / фото телеграм канал Ганна Маляр

Російські окупанти намагатимуться протиснути оборону українських військових  під Авдіївкою впродовж місяця.

"Відбулось перекидання певних українських Сил для посилення. Думаю, що ця ділянка фронту впродовж місяця, якщо не менше, буде такою, де ворог буде намагатися протиснути нашу оборону", - розповів директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець в ефірі "Еспресо".

За словами експерта, ворожі дії навколо Авдіївки залишаються незмінними. Українські військові очікують, що противник спробує поновити наступальні дії з півночі та півдня.

Відео дня

"До Авдіївки зараз прикута основна увага. Окупанти намагаються використовувати підхід використання різних напрямків атак, аби примусити українські війська там перекидати резерви. Але думаю, це не матиме особливого значення. Ми знаємо про втрати противника. В будь-якому разі ми розуміємо, що мета ворога залишається незмінною, це спробувати забезпечити охоплення наших сил", - додав Згурець.

Згідно з його оцінкою, загальна ситуація на лінії фронту залишається складною. Наразі інтенсивність бойових дій середнього рівня.

"Якщо взяти до уваги кількість бойових зіткнень, за минулу добу їх було 60, за попередню було 40, а на пікових періодах ми бачили, що було 90 бойових зіткнень. Тобто, фактично зараз в нас середній рівень інтенсивності бойових дій. Але це показники, які насправді на кожній ділянці фронту мають різне наповнення та результати", - підсумував експерт.

Оборона Авдіївки - останні новини

Начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш заявив, що окупаційні війська під Авдіївкою Донецької області перегруповуються, підтягуючи техніку й перекидаючи особовий склад. Він прогнозує поновлення штурмів у найближчі дні.

На цьому напрямку окупанти накопичили 40 тисяч військових.

Вас також можуть зацікавити новини: