РФ намагається відновити десантні підрозділи / фото t.me/operativnoZSU

Російські повітряно-десантні війська (ВДВ) в Україні отримали термобаричні реактивні систем залпового вогню ТОС-1А "Солнцепьок".

Про це йдеться у свіжому звіті британської розвідки. "ТОС-1А великої руйнівної сили, який Росія називає "важким вогнеметом", зазвичай експлуатують російські спеціалізовані війська хімічного, біологічного та радіологічного захисту в Україні і раніше формально не асоціювався з ВДВ", - зазначили британські аналітики.

Переведення ТОС-1А на озброєння ВДВ вказує на майбутню роль десантників у наступальних операціях в Україні. "Ймовірно, це частина зусиль по відтворенню ВДВ після важких втрат в перші дев'ять місяців війни", - попустили в британській розвідці.

Відео дня
Британська розвідка: російські десантники отримали зброю, якої раніше у них не було

Війна в Україні: Новини

Втрати росіян в Україні наблизилися до нової психологічної позначки - за минулу добу в Україні вбито ще 500 росіян. Тепер загальні втрати противника становлять близько 179 320 осіб, повідомив Генштаб.

А на півдні окупанти відходять від лінії зіткнення, щоб максимально забезпечити відстань, недосяжну для українських засобів ураження.

Вас також можуть зацікавити новини: