Росіяни не полишають спроб захопити Часовий Яр / фото t.me/pavlokyrylenko_donoda

Російсько-українська війна триває й РФ продовжує штурмувати позиції Сил оборони в районі Часового Яру, сказав в ефірі телемарафону військовий експерт Сергій Грабський.

"Дуже складно сказати, не будучи на лінії фронту, яка ситуація там. Адже там дуже динамічно. Противник застосовує там подвійний штурм – намагається зайти з флангів та завдавати фронтальні удари. Крім того, ворог намагається пройти канал, просунутися. Бої тривають, задача оборонної операції – це, в першу чергу, знищити потенціал противника. Чи буде це коштувати нам Часового Яру? Так, на жаль, ми маємо передбачити і таку ситуацію. Але бої тривають і прориву фронту в нас немає", – розповів Грабський.

Він також зазначив, що складною залишається ситуація вздовж усієї лінії фронту, адже РФ продовжує нарощувати свої сухопутні угрупування. 

Відео дня

"Але разом із тим, чи бачимо ми якісь оперативні прориви на лінії фронту? Ні, жодним чином не бачимо. Це результат героїчної оборони наших воїнів, які тримають лінію, не допускаючи проривів противника. Ми наростили та продовжуємо нарощувати наше дронове угруповування. Це дозволяє нам стримувати противника та виключає можливість застосовувати великі маси військ", – каже Грабський.

За словами експерта, РФ намагається скористатися вікном можливостей, допоки Україна не отримала достатню кількість військової допомоги від союзників. 

"Противник, користуючись перевагою, проводить локальні наступальні операції. Десь він проривається, десь ми відбиваємо ці атаки. І саме тому противник так поспішає. Вони чудово розуміють, що невдовзі допомога буде нарощуватися. І тут не треба забувати про перші законтрактовані 180 тисяч снарядів, які невдовзі надійдуть та авіація, яка вже також на підході", – пояснив експерт.

Російсько-українська війна: важливі новини

На думку журналістів з The Wall Street Journal, війна в Україні наразі переживає критичний момент, а шанси витіснити ворога стають для Києва більш примарними. 

Натомість Politico пише про те, що нездатність Заходу відправити зброю Україні ставить Путіна на шлях перемоги

Попри це, Сили оборони продовжують боротися з російським агресором та завдавати йому якомога більших втрат. Так, у ніч на 17 квітня, місцеві телеграм-канали писали про вибухи на аеродромі в Джанкої. На думку експерта, там могли бути вражені військові гелікоптери та склади зі снарядами.

Вас також можуть зацікавити новини: