Українські військові збили російський винищувач Су-34 поблизу Єнакієвого / фото з тг-каналу окупантів

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко прокоментував знищення 3 березня в районі Єнакієвого російського фронтового бомбардувальника Су-34.

"Хочу нагадати, що тимчасово окуповане Єнакієво знаходиться більш ніж в 25 км від лінії фронту. Тобто, знищення даного літака здійснено було за допомогою ППО. Ніяка мобільна ДРГ, озброєна ПЗРК, не змогла б зайти так глибоко в тил ворога. У свою чергу, російська авіація весь цей час користувалася безпечним тилом для нанесення ударів по позиціях ЗСУ ракетами повітря-поверхня з дальністю ураження до 30 км. Але, судячи з усього, тепер для російської авіації тил до 30 км вже не безпечний і це мені сильно нагадує появу у ЗСУ М142 HIMARS. Адже дані РСЗВ змусили окупантів адаптуватися до радіусу ураження до 80 км, що мало негативний вплив на їхню систему управління та забезпечення", - написав він.

Експерт зазначив, що зараз за рахунок авіації росіяни намагаються компенсувати брак сухопутних засобів ураження, зокрема - артилерії.

Відео дня

"Якщо ж знищення Су-34 в районі Єнакієвого це не одиничний випадок, а провісник системних можливостей ЗСУ, то можна говорити про черговий негатив для РОВ. Це в свою чергу потягне за собою черговий ланцюжок обмежень за можливостями, в наступі і обороні, оскільки застосування авіації за межами 30 кілометрової зони матиме значно менший ефект, через невелику номенклатуру засобів ураження і їх дефіцитність", - додав Коваленко.

Збиття російського Су-34 в Єнакієвому 3 березня

У п'ятницю, 3 березня 2023 року, в районі Єнакієвого Донецької області близько 13:30 зенітники Нікопольського зенітного ракетного полку Повітряного командування "Схід" знищили російський винищувач-бомбардувальник Су-34

Вас також можуть зацікавити новини: