Експерт прокоментував ситуацію в Авдіївці / Телеграм канал Ганна Маляр

Росіяни останніми днями знизили кількість ударів у районі Авдіївки, але битва за місто не закінчилася. 

Як розповів в інтерв’ю OBOZ.UA розповів військовий експерт Олексій Мельник, ситуація на цій ділянці фронту доволі критична, а зниження інтенсивності обстрілів може бути пов'язане з погодним фактором. 

"Ситуація доволі критична, але зараз робити як песимістичні, так і оптимістичні висновки, мабуть, передчасно", – визнав експерт, додавши, що робить висновки на основі тих даних про поточну ситуацію, які є у відкритому доступі.

Відео дня

Мельник зауважив, якщо оцінювати інтенсивність ворожих авіаційних ударів, то великою мірою на них можуть впливати погодні умови. Адже зазвичай восени в кращому випадку третина днів є несприятливими для польотів авіації.

"Отже, це може бути не єдиною, але однією з причин", – пояснив експерт, коментуючи зниження кількості ударів. 

Авдіївка - останні новини з "гарячого" напрямку

За даними українських військових, а також іноземних військових аналітиків, росіяни кидають на "м'ясні штурми" Авдіївки загони піхоти без підтримки артилерії та важкої техніки і без спорядження. Зокрема, ЗСУ вдається за лічені дні знищувати їхній особовий склад на 40-70%. Йдеться про штурмові підрозділи "Шторм-Z", які складаються переважно із штрафників та в'язнів. 

Водночас, з 10 жовтня на Авдіївському напрямку українським військовим вдалося збити вже шість російських літаків. Зокрема, 29 жовтня ЗСУ знищили ворожий штурмовик Су-35.

Вас також можуть зацікавити новини: