У Росії буде оголошена загальна мобілізація / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт Олег Жданов прогнозує, що в грудні 2022 року в Росії оголосять другу хвилю мобілізації, а на початку лютого президент РФ Путін оголосить про загальну мобілізацію країни.

"У грудні вони хочуть оголосити другу хвилю мобілізації, а в січні-лютому на федеральних зборах Путін хоче оголосити про загальну мобілізацію країни. Вони не можуть вирішити питання часткової мобілізації, подивимося, як у них ще проходить призов. Скоро наша розвідка про це розповість: які труднощі, які проблеми, а може бути все добре, може план виконується або навіть перевиконується і там стоять черги з призовників військкоматах", - сказав експерт під час спілкування зі слухачами.

Жданов зазначив, що в Кремлі і Путін в тому числі остаточно зрозуміли, що війна програна.

"Питання її програшу і питання закінчення - це просто питання часу, і ось ці всі хвилі мобілізації - це фактично безглузде кровопролиття, яке буде відтягувати кінець цієї війни. Кремль хоче замазати весь російський народ у цій війні, він хоче надати цій війні статус "народний". Загальна мобілізація - це як "вставай, країна величезна". Потім, коли розгром все-таки настане, не можна буде сказати, що є правильні або неправильні росіяни, а вся нація воювала, загальна була мобілізація. Воювала вся російська нація і вже не важливо, хто ти там за етнічною ознакою: буряк, калмик чи якут", - заявив він.

Загальна мобілізація в Росії: що відомо

19 листопада аналітики Інституту вивчення війни повідомили, що Росію чекає чергова хвиля мобілізації, яка в підсумку погіршить загальну якість російських військ, яких перекидають на фронт в Україну.

В офісі президента пояснили, навіщо Росії може знадобитися загальна мобілізація. Радник глави офісу президента Михайло Подоляк заявив, що влада РФ знаходиться в стані афекту. 

Військовий експерт Денис Попович вважає, що у січні в Росії почнеться загальна мобілізація. За його словами, росіянам досі приходять повістки.