Розслідувач Anderson виявив три типи літаків / фото Twitter / MT Anderson

OSINT-розслідувач із ніком MT Anderson на супутникових фотографіях військового аеродрому "Енгельс-2" у Саратовській області РФ не знайшов слідів ушкоджень від атаки дронів, що відбулася в ніч на 20 березня.

Аналітик у соцмережі X (Twitter) повідомив, що отримав супутникові фотографії компанії Airbus Defense and Space, на яких помітно, що третина літаків на летовищі - фальшиві: їх намалювали на асфальті, щоб ввести в оману спостерігачів із космосу.

MT Anderson виявив три типи літаків - вантажний Іл-76 і стратегічні бомбардувальники Ту-95 і Ту-160. При цьому частина бойових літаків були просто намальовані на асфальті - це стало помітно з того, як тане сніг у певних точках аеродрому.

Відео дня

На "Енгельсі-2", як свідчать фото супутника, є 9 справжніх літаків і п'ять фальшивих:

  • Іл-76 (справжній) - 1 од. (обведений світло-синім квадратом суцільною лінією);
  • Ту-95 (справжній) - 3 од. (фіолетові квадрати, суцільна лінія);
  • Ту-160 (справжній) - 5 од. (блакитні квадрати, суцільна лінія);
  • Ту-95 (намальований) - 1 од. (фіолетовий квадрат, пунктирна лінія);
  • Ту-160 (намальований) - 4 од. (блакитні квадрати, пунктирна лінія).
Фото Twitter / MT Anderson

Розслідувач зазначає, що на аеродромі не помітно будь-яких слідів атаки дронів. На збільшених фото є літаки, але немає чорних слідів пожежі або уламків.

Атака на аеродромі Енгельс 20 березня - деталі

20 березня дрони атакували російський Енгельс, де розташований військовий аеродром. За цією атакою стоїть Головне управління розвідки Міноборони України. Як повідомляли "Схеми", посилаючись на супутникові знімки, у день перед атакою, 19 березня 2024 року, на території аеродрому перебували 11 літаків.

Вас також можуть зацікавити новини: