На аеродромі розміщувалися 9 російських бомбардувальників / Колаж УНІАН, фото Схеми, worldavia.net

Місто Енгельс Саратовської області РФ сьогодні вночі опинилося під атакою українських дронів. Російські соцмережі повідомляли про гучні вибухи.

У Енгельсі розташований військовий аеродром, де базуються стратегічні бомбардувальники. З нього, зокрема, злітають російські літаки, які атакують цілі в Україні.

Як повідомляють "Схеми", посилаючись на супутникові знімки, в день перед атакою, 19 березня 2024 року, на території аеродрому знаходились 11 літаків.

Відео дня
На аеродромі в Енгельсі вв день перед ударом було 11 літаків / фото Схеми

Зокрема, серед них 9 бомбардувальників: 6 Ту-95 (один з яких в неробочому стані) та 3 Ту-160.

В Енгельсі розміщувалися 9 російських бомбардувальників / фото Схеми

Удар по Енгельсу - що відомо

В ніч на 20 березня невідомі безпілотники атакували Енгельс Саратовської області Росії. Прокремлівський канал SHOT зазначає, що над містом було чутно від двох до чотирьох гучних звуків вибухів. За словами очевидців, "тремтіли вікна в рамах".

Згодом джерела УНІАН підтвердили, що за цією атакою стоїть Головне управління розвідки Міністерства оборони України

Як зазначає військовий експерт  Іван Ступак, російські джерела стверджують, що відбулася повторна детонація, а це свідчить про те, що "приліт був вдалим та влучним".

"Що не просто на якийсь порожній ангар або просто в поле. Тобто влучило кудись, де зберігалося щось. І тепер це щось вибухає повторно. Окрім самого безпілотника. Тобто попередньо обережно кажемо, що удар був влучним, і сподіваємося на продовження", - зазначив есперт.

Вас також можуть зацікавити новини: