Частина літаків під час удару могла бути на базі в Енгельсі, але їх розосередили / фото Схеми

Провідний науковий співробітник Державного музею авіації України, авіаексперт Валерій Романенко заявив, що для того, щоб вразити ворожу авіацію на аеродромі Енгельс, ударні дрони повинні обійти ворожі системи ППО.

Цей аеродром щільно прикриває полк із зенітно-ракетними установками С-400 і дивізіоном ЗРК "Панцир-С1", розповів він виданню Фокус.

"Якщо БПЛА подолали всі перепони і завдали серйозних ушкоджень бомбардувальникам ЗС РФ, значить операція успішна. "Лютий" - вельми недешевий апарат, його падіння на території аеродрому без шкоди для цілей стане марною тратою грошей", - сказав аналітик.

Відео дня

На його думку, частина літаків під час удару могла бути на базі в Енгельсі, але їх розосередили. Крім того, влучити точно в ціль на такій великій відстані неймовірно важко, і у дронів має бути автономна система наведення.

"Starlink не поставиш, система космічного зв'язку дорога. Варто дочекатися супутникових знімків наслідків руйнувань. Уламки точно не можуть сильно пошкодити літак. Потрібне пряме попадання в бомбардувальник, або падіння дронів на відстані максимум п'яти метрів. Підбитий безпілотник не долетить до стоянки літаків, адже ЗРК стоять за кілометр від них", - додав Романенко.

Удар по аеродрому Енгельс 20 березня - деталі

Рано вранці середи, 20 березня, дрони масовано атакували російський Енгельс, де розташований військовий аеродром. За цією атакою стоїть Головне управління розвідки Міноборони України.

Як повідомляють "Схеми", посилаючись на супутникові знімки, у день перед атакою, 19 березня 2024 року, на території аеродрому перебували 11 літаків.

Вас також можуть зацікавити новини: