Далекобійні бомби GLSDB будуть на озброєнні ЗСУ / скріншот

Далекобійні гібриди ракет та високоточних бомб GLSDB все ще на шляху в Україну. Військові аналітики з Defence Express пояснили, чому говорити про те, що снаряди затримуються, не зовсім правильно.

"Хоча у червні цього року в Пентагоні вже уточнювали терміни, що поставки GLSDB почнуться не раніше осені, почалися розмови, що, мовляв, передача цього виду озброєння затримується. Але річ у тім, що ще на початку розмов про можливу передачу GLSDB в Україну західні фахівці попереджали, що це не буде "швидка поставка". І за оцінками на рівні січня цього року, темпи поставки були прогнозовані наступним чином: перші 24 ракето-бомб - через дев'ять місяців після підписання контракту, а до кінця 2024 року - до 750 одиниць GLSDB", - йдеться у публікації.

Акцентується, що основна поставка GLSDB планувалася на 2024 рік:

Відео дня

"І проблема тут не у відсутності бажання, а у тому, що між випробуваним зразком, виробництвом малого темпу і повномасштабним серійним виробництвом - прірви у часі і грошах. А станом на оголошення про передачу GLSDB в Україну ця розробка якраз перебувала у стані випробування зразка".

GLSDB - поєднання двигуна від некерованого реактивного снаряда M26 (для M270 і HIMARS) і плануючої бомби GBU-39/B, дальність ураження цілі становить 150 км, його можна запускати з M270 і HIMARS.

GLSDB - коли ЗСУ отримають далекобійні бомби

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна отримає високоточні бомби GLSDB не раніше осені, зазначила заступник глави Пентагону з міжнародних питань Лаура Купер.

За її словами, США використовують будь-яку можливість для покриття потреб українських бійців.

Вас також можуть зацікавити новини: