Кім запевнив, що служби регіону готові до будь-яких ускладнень / скріншот

Очільник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім вважає, що російські загарбники хотіли щось просто пошкодити в обладнанні Каховської ГЕС, але в них вийшло все як завжди - щось пішло не так.

Як зазначив Кім у зверненні до населення, сьогодні на Каховській ГЕС стався теракт, але наразі всі абсолютно служби регіону готові до будь-яких ускладнень.

"Ми готові до виконання всіх завдань, всі точки розгорнуто, автобуси, маршрути - все пропрацьовано. Ми - у тісній співпраці з колегами з Херсону, урядом, зі всіма", - підкреслив Кім.

За його даними, станом на 10:15, відомо, що з російська сторона були повністю не готова до ситуації, в якої опинилися самі загарбники на лівобережжі. Зокрема, серед них спостерігається паніка: російські військові та їх поплічники кудись виїжджають, кидають майно тощо.

"Вони були зовсім не готові до цієї ситуації, у них паніка, виїжджають і таке інше. Я вважаю, що вони хотіли щось пошкодити на Каховській ГЕС, але у них, як завжди, щось пішло не так. Сталося щось непередбачуване, прорвалося, та вони не знають, що з цим робити. Наслідки цього будуть: по-перше, відсутність води в Криму, по-друге, ситуація на лівому березі Дніпра погіршиться", - заявив Кім.

Теракт на Каховській ГЕС - важливе

Сьогодні, 6 червня, рано вранці стало відомо, що російські загарбники підірвали Каховську ГЕС.

На Херсонщині влада об’явила про евакуацію населення, у зоні небезпеки - десятки тисяч українців. Низка населених пунктів вже підтоплена.

Посадовці заявили, що теракт може стати причиною голоду та веде до екологічної катастрофи.