ЗСУ проводять контрнаступальні операції на окремих ділянках фронту / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Найбільша складність для контрнаступу ВСУ на південному напрямку фронту полягає в тому, що там російські війська почали будувати оборонні споруди ще з березня 2022 року.

"Такого роду насичення російських військових не було, коли ми деокупували Херсонщину. Тому для нас це новий виклик", - зазначив військовослужбовець ЗСУ Ігор Шолтис, передає 24 канал.

Зазначається, що йдеться про 130 кілометрів безперервної лінії оборони, у дві - три лінії, із застосуванням бетонних конструкцій. І щоб подолати таку оборону, потрібно працювати на відстані: знищувати логістичні вузли росіян та збільшувати дистанцію розриву передових ліній від ліній забезпечення.

"На Запорізькому напрямку це може використовуватися як один з дієвих елементів, але будемо шукати якісь нові інструменти впливу на росіян, згідно з планами нашого військового керівництва", - додав боєць.

Контрнаступ ЗСУ - актуальний

Нагадаємо, газета Wall Street Journal з посиланням на українських бійців, які брали участь у наступі, писала, що ЗСУ ще не вийшли на основні оборонні рубежі Росії, у перші дні втрати ЗСУ були значні.

Sky News відзначали, що Україні для успішного контрнаступу буде необхідна якісна підтримка з повітря. Захід же надав ЗСУ фінансову і військову підтримку, але від негайних поставок винищувачів F-16 відмовився.