Путін зробив брехливу заяву про контрнаступ ЗСУ / скріншот

Кремлівський диктатор Володимир Путін з'явився на публіці і видав чергову порцію брехливих заяв про контрнаступ Збройних сил України.

Зокрема, на зустрічі з випускниками військових вузів він заявив про сильні втрати з боку України і що Київ нібито розуміє, що шансів перемогти РФ немає, тому зараз ЗСУ "встали".

"ЗСУ почали контрнаступ 4 червня, використовуючи стратегічні резерви. Як не дивно, на цей час спостерігаємо певне затишшя. Пов'язано це з тим, що противник зазнає серйозних втрат і в особовому складі, і у техніці. На вчорашній вечір, на сьогоднішню ніч... наші мужики наколотили 245 танків і 678 бронемашин різного типу", - заявив він.

Також Путін розмріявся про повну втрату боєздатності армією України надалі, визнавши все-таки, що зараз у ЗСУ є резерви:

"Цей потенціал поки не вичерпаний, поки є резерви, які противник думає, де і як вводити".

Контрнаступ ЗСУ - актуальне

Як писав УНІАН, президент України Володимир Зеленський визнав, що прогрес контрнаступу "повільніше, ніж хотілося б". але пояснив, що це не "голлівудський фільм".

Глава держави дав зрозуміти, що Україна у першу чергу турбується про життя своїх людей:

"Деякі люди вважають, що це голлівудський фільм, і чекають на результати зараз. Це не так. На карту поставлено життя людей".

Втрати Росії в Україні - свіжі дані

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення загальні втрати Росії в Україні попередньо складають близько 222 тисяч чоловік особового складу.

Крім того, російські війська вже втратили: 4 тисячі 6 танків. 7 тисяч 771 бойових броньованих машин, 3 тисячі 920 артилерійських систем і 615 реактивних систем залпового вогню.