Росія стягує війська на Запоріжжі / фото ua.depositphotos.com

Генштаб російської армії ухвалив рішення про стягування усіх резервів на Запорізький напрямок фронту, щоб спробувати зупинити просування Сил оборони України.

"Генштаб військ РФ задіює останні резерви, навіть не так - вони знімають війська з інших напрямків... Я думаю, це нам допоможе дуже суттєво", - зазначив військовий експерт Олег Жданов.

За його словами, ЗСУ продовжує наступальні дії, крок за кроком відвойовуючи території: "Ми не поспішаємо, поступово... Що найголовніше - противник змушений вводити у бій все більше і більше резервів. За нашими оцінками, цих резервів залишилося не так вже й багато".

Тим часом, ЗСУ домагаються успіху під час контрнаступальної операції, а війська РФ відходять, додав Жданов:

"Наші війська впевнено просуваються вперед і впевнено утримують зайняті ними позиції... Варто сказати, що рашистські війська відходять досить організовано, є окремі моменти втечі, залишення позицій, але загалом відведення підрозділу здійснюється організовано. Розкрито секрет, що вони в обороні використовують прийом часів Другої світової війни - дротовий телефонний зв'язок і вістових, фельд'єгерську поштову службу. Вістові сьогодні є системою управління військами у рашистській армії".

Контрнаступ ЗСУ - що повідомлялося

Нагадаємо, голова оборонного комітету парламенту Великобританії Тобіас Еллвуд, заявив, що у найближчі кілька днів очікується "велика атака" України на Донбасі.

CNN з посиланням на аналіз розвідки з відкритих джерел, пише, що за останні кілька днів наступу Україна втратила 16 американських БМП M2 Bradley, але ЗСУ продовжують звільняти території.

Стало відомо, що українські воїни звільнили село Новодарівка у Запорізькій області.