Україна отримає МіГ-29 / фото ua.depositphotos.com

До початку контрнаступу у ЗСУ буде авіація, певен військовий експерт Олег Жданов: "Або альтернативна у вигляді МіГ-29, а може бути підійдуть ще й F-16".

"Польські чиновники говорять про те, що вони домоглися дозволу, і перші літаки МіГ-29 будуть передані Україні, всього їх буде 10. Вони будуть зараховані до складу і візьмуть участь у бойових діях. Решта 8 літаків будуть передаватися протягом найближчих тижнів", - зазначив Жданов.

За його словами, Польща все-таки домоглася, і 10 літаків Україна точно отримає.

Відео дня

"Зараз ми ще чекаємо на рішення уряду Словаччини, є всі передумови, що Словаччина ухвалить позитивне рішення, і ще 12 машин ми отримаємо від них. І того буде практично дві ескадрильї (22-24 МіГ-29)", - заявив експерт.

За словами Жданова, ці літаки модернізовані і адаптовані під натовське озброєння: "Тоді відразу знімається питання - а на що чіпляти ракети західного зразка (ракети HARM, Storm Shadow, GLSDB).

Винищувачі МіГ-29 для України - що повідомлялося

Нагадаємо, речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат прокоментував інформацію про те, що Україна може отримати багатоцільові винищувачі МіГ-29 ще від кількох держав-партнерів крім Польщі: "Зрозуміло, що не все можна говорити. Такі речі не є публічними, тому хочеться бачити, що найближчим часом все ж все буде ще краще і ще більше".

До цього стало відомо, що Польща передасть Україні винищувачі МіГ-29 найближчими днями, про це заявив польський президент Анджей Дуда.