Морські дрони підбили корабель РФ "Іван Хурс" / фото Думська

У мережі з'явилося відео, на якому зображений момент ураження морським дроном російського розвідувального корабля "Іван Хурс". Ролик від джерел у військових колах опублікувала УП.

Тим часом пропагандисти заявляють, що корабель "Іван Хурс" зайшов в бухту Севастополя, публікуючи при цьому відео, точно не відомо коли зняте. Стверджується, що у корабля "ніяких" пошкоджень немає.

До цього росЗМІ писали, що у результаті атаки корабель отримав серйозні пошкодження корпусу і обладнання, а його ремонт, попередньо, займе від півроку до року.

Повідомлялося, що пошкоджений корабель "Іван Хурс" транспортує у Новоросійськ рятувальне судно ВМС Росії.

Як відомо, корабель "Іван Хурс" є по суті великою морською станцією радіоелектронної розвідки і радіоелектронної боротьби.

Атака на корабель РФ "Іван Хурс" - що повідомлялося

Нагадаємо, 24 травня стало відомо, що поблизу берегів Туреччини морські дрони атакували розвідувальний корабель РФ "Іван Хурс" проекту 18280.

Пізніше в мережі з'явилося перше відео з моментом атаки на корабель. Джерело у військових колах повідомило, що корабель отримав пошкодження у результаті атаки українських морських дронів в акваторії Чорного моря.

Вас також можуть зацікавити новини: