Крим став дуже незручний хабом для окупантів: фахівець описав проблеми агресора / фото скріншот відео

Крим став дуже незручним логістичним хабом для російської армії. 

Про це під час брифінгу у медіацентрі "Україна – Одеса" заявив керівник безпекових програм центру глобалістики "Стратегія XXI" Павло Лакійчук.

"Росіяни зараз пересвідчилися в тому, що Крим дуже незручний логістичний хаб. Щоб поставити для ворожих підрозділів, які воюють на півдні України, боєприпаси та паливо-мастильні матеріали, їм доводиться везти все через Кубань. Потім через Керченський міст, через весь Крим, потім знову через мости, через Чонгар…", - сказав він.

Відео дня

За його словами, завдання українських захисників – постійно бити агресора, щоб як можна менше відповідних вантажів та живої сили ворога дісталися до пунктів призначення. Зокрема, ЗСУ треба скористатися логістичними незручностями противника так, щоб полегшити умови контрнаступу на півдні. Росіян, які поводять себе у Чорному морі як пірати, потрібно відігнати від міжнародних морських шляхів, якими йдуть цивільні судна. 

Як зазначив експерт, завдаючи постійних ударів по тимчасово окупованому півострову, Сили оборони України вирішують відразу декілька задач. Перша - убезпечення роботи українських транспортних коридорів та створення безпечних умов для здійснення експортно-імпортних операцій в морських портах України. Друга - убезпечити інфраструктуру України від ворожих ракетно-бомбових ударів, третя - створення передумов для наступу українських сухопутних військ на півдні. 

"Для того, звільнити наш південь, потрібно нищити ворожу військову інфраструктуру у глибокому тилу", – наголосив фахівець.

Як повідомляв УНІАН, військовий експерт Роман Світан вважає, що фронт РФ вдасться зруйнувати за місяць-півтора. Світан заявив, що наразі Сили оборони розтягнули війська РФ по лінії фронту від Кінбурнської коси до Куп'янська – на 1200 кілометрів. За даними експерта, місцями оборона окупантів звузилася до 20 кілометрів, що дає змогу планувати наступальні дії.

Вас також можуть зацікавити новини: