Експерт пояснив, як могли підірвати Кримський міст / скриншот

Військовий експерт, директор із розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express заявив, що Кримський міст підірвали знизу, оскільки ознаки повітряного ураження відсутні. Найближчим часом переправа діяти не буде. 

"Характер пошкоджень мосту свідчить про те, що удар відбувся знизу, із застосуванням потужного вибухового пристрою. Вибух призвів до того, що один з прольотів моста знявся з опори й рухнув. Найближчим часом міст діяти не буде, що суттєво ускладнить постачання російського угруповання", – додав він в ефірі телеканалу "Еспресо".

Експерт наголосив, що удар по мосту міг бути завданий дистанційно керованим надводним або підводним апаратом. До такого характеру пошкоджень могло призвести застосування від 200 до 500 кг вибухової речовини.

Відео дня

"Звісно, що сама опора не могла не постраждати. Це міг бути дистанційно керований надводний або підводний апарат. Такі апарати є різних типів, які удосконалюються, утримуючи більший радіус застосування, що дозволяє завдавати більш потужні удари по противнику", – резюмував Рябих.

Підрив Кримського мосту 

Вранці в 17 липня в районі мосту через Керченську протоку, який зʼєднує окупований Крим із материковою Росією, пролунали вибухи. Внаслідок цього частину Кримського мосту було зруйновано – там обвалився проліт.

У СБУ вже анонсували розкриття деталей операції, проте доведеться дочекатися перемоги. Речник Служби безпеки Артем Дехтяренко зауважив, що українська спецслужба з цікавістю спостерігає, як "один із символів путінського режиму вкотре не витримав воєнного навантаження".

Через руйнування мосту російські "туристи" ринули до окупованого Маріуполя. На Таганрозькій трасі утворилися кілометрові затори. 

Вас також можуть зацікавити новини: