Шойгу нібито прибув на Донбас / скриншот

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу нібито прибув в Україну з метою інспектування російського угруповання військ "Схід".

Як повідомляє прес-служба міноборони РФ, Шойгу нібито "проінспектував передовий пункт управління одного з об'єднань угруповання військ "Схід" на Південно-Донецькому напрямку".

Шойгу також нібито заслухав доповіді своїх офіцерів та роздав нагороди окупантам.

Відео дня

Як доказ "візиту" Шойгу на Донбас в міноборони показали не надто правдоподібне відео. На кадрах Шойгу летить у вертольоті, позує в оточенні своїх генералів, а потім на тлі якихось зруйнованих конструкцій.

"Візити" Шойгу на передову

На тлі регулярних поїздок українського президента Володимира Зеленського та топ-генералів ГШ в зону бойових дій росіяни почали видумувати фейки про те, що й Шойгу їздить на передову.

За версією міноборони РФ, 26 червня російський генерал Сергій Шойгу прибув в Україну і проінспектував російське угруповання військ, задіяне на війні. Тоді повідомлялося, що на командних пунктах Шойгу нібито заслухав доповіді командувачів щодо поточної обстановки і дій російських збройних сил на основних операційних напрямках.

Вже за місяць роспропаганда повідомила, що начальник Генштабу ЗС РФ Валерій Герасимов приїхав на тимчасово окуповані території України. Нібито для перевірки.

Вас також можуть зацікавити новини: