Путін хоче "впарити" росіянам перемогу, на думку Арестовича / фото REUTERS

Армія РФ зігнала під Бахмут 40 БТГ. Окупанти хочуть захопити весь Донбас, щоб президент Росії Путін міг зобразити "перемогу" для населення.

На думку радника Офісу президента України Олексія Арестовича, Бахмут все ж рашисти не візьмуть.

"Херсонський напрямок: ми в них - вони в нас. Руху на землі немає. Запорізький напрямок: руху на землі теж немає. Яскраві події, звичайно, у нас на Донбасі. Багато хто не розуміє, я можу пояснити. Якщо Путін, згідно з його планами, виб'є нас знову з Луганської і повністю захопить Донецьку область, то йому буде як виправдати війну. Він скаже, що інтереси РФ ніколи не виходили за межі так званих "ЛДНР". Ми їх захистили, ми їх прийняли до складу Російської Федерації. А ось цей напад на Київ, на Херсон, на Харків - це було для того, щоб розгромити ЗСУ і НАТО. Мовляв ЗСУ хотіли не тільки на Крим йти, але і Бєлгород захопити", - сказав Арестович.

Він прогнозує для армії РФ проблеми біля Бахмута і Слов'янська.

"Ось вони третій місяць таранять Бахмут. Зігнали туди все що можна. Там 40 батальйоно-тактичних груп російських проти наших шести. Якщо вони з таким співвідношенням йшли три місяці туди, то до Слов'янська йтимуть найближчі три роки. Війна раніше закінчиться, ніж вони дійдуть до Слов'янська", - додав Арестович.

Війна в Україні: що відбувається під Бахмутом

Вже який тиждень поспіль російські окупанти намагаються штурмувати на Авдіївському та Бахмутському напрямках.

29 листопада офіцер батальйону "Свобода" 4-ї бригади Нацгвардії України Андрій Іллєнко розповів, що в останні дні обстріли Бахмута стали інтенсивніше, ворог стріляє по житлових будинках, знищує місто, але він і всі основні траси до міста – під українським контролем, про оточення мова не йде взагалі.

На Бахмутський напрямок ворог кинув фактично все боєздатне, що у нього залишилося, але українська армія стоїть дуже міцно. Експерти вважають, що Бахмут не має стратегічного значення для РФ, проте з політичної точки зору його взяття має показати, що росіяни ще на щось здатні.