ЗСУ можуть робити різні хитрі маневри / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Бахмут не є тактично важливим пунктом з точки зору воєнної стратегії, але місто не можна здати росіянам, бо вони пропагандистською картинкою зобразять нібито "велику перемогу". Водночас експерт Олексій Гетьман вважає, що в рамках тактичної оборони можна відступити з Бахмута, як це ЗСУ грамотно зробили у випадку Лисичанська та Сєверодонецьку.

"Тактичного значення з військової точки зору Бахмут не має. Битва за Бахмут має емоційне та політичне навантаження. РФ дуже потрібно показати хоча б трохи переможних дій. Пів року там вже відбуваються бойові дії, але просунутися, або захопити місто противник не в змозі. ЗСУ будуть тримати місто до останнього. Якщо ворог зосередить там велику кількість техніки та військовослужбовців, і нам буде безглуздо втрачати життя наших людей заради того, щоб це місто залишилось під українським контролем прямо зараз, ми зробимо так, як ми зробили у Лисичанську та Сєверодонецьку", - підкреслив Гетьман для "Еспресо".

За словами військового аналітика, поки що ЗСУ вдається на Бахмутському напрямку сковувати велику силу ворога.

Відео дня

"Росіяни там зазнають колосальних втрат. Бахмут обов’язково залишиться українським. Але, якщо треба буде відійти на певний час - ми можемо це зробити. Це називається тактична оборона. Треба робити правильні кроки, щоб досягти перемоги", - пояснив Гетьман.

Ситуація в Бахмуті: останні новини

Раніше аналітики ISW вже повідомляли, що росіяни просунулися на південь від Бахмута, але оточити місто вони не зможуть. Незначні успіхи окупантів, про які вони заявляють з такою гордістю, ніяк не змінюють ситуацію на фронті.

Після цього український захисник розповів про ситуацію в Бахмуті. Він зазначив, що рашисти знищують місто, але захопити його все одно не можуть.

За словами Андрія Єрмака, РФ перекидає під Бахмут "зеків". Їх везуть без зброї, ніби "м'ясо".