Експерт висловився про можливість нападу з РБ / Командування Об'єднаних Сил ЗС України

Існує ймовірність, що російські загарбницькі війська спробують атакувати Сумську, Чернігівську та Київську області з території Білорусі.

Таку думку висловив ветеран російсько-української війни, майор запасу Національної гвардії України Олексій Гетьман в ефірі "Еспресо". За його словами, наразі немає ознак, які б "свідчили про такі можливості окупантів", однак припусти це можна.

"Про логістичні можливості РФ розповідав начальник Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус. За його словами, є певні ознаки того, що росіяни щось планують. До того ж, там посилилась діяльність диверсійно-розвідувальних груп. По логістиці, росіянам потрібно максимум три тижні, щоб перевести туди відносно велику кількість військ", - зазначив Гетьман.

Відео дня

На його думку, російські загарбники можуть готувати базу, яка дозволить перевести декілька десятків тисяч військ. "Зараз там склад російських військових - менше 20 тисяч. Це не можна вважати ударним угрупованням, але воно може бути посилене", - додав майор запасу.

Чи є загроза наступу з півночі?

Нещодавно у об’єднаному пресцентрі Сил оборони Північного напрямку повідомляли, що не бачать  ознак створення угрупувань російських загарбників на північному напрямку.

Вони зазначили, що російські диверсійно-розвідувальні групи не полишають спроб зайти на територію України, однак отримують відповідь.

Вас також можуть зацікавити новини: