У Бєлгородській області РФ в останні дні неспокійно / скріншот

Україні не має сенсу завдавати ударів по цивільних об'єктах в Росії, на відміну від росіян, які рівняють українські міста з землею.

Таку думку висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, коментуючи останні "прильоти" в російському Бєлгороді та області.

"У мережі за останні, без малого, - місяців є безліч відео пусків росіянами ракет з Бєлгородської області, які, наприклад, вибухають через кілька секунд після пуску. Росія зараз використовує для обстрілів України в основному радянські запаси ракетного озброєння, зокрема, для ЗРК С-300. Всі вони у більшості своїй, ще в роки випуску не особливо відрізнялися будь-якої надійністю. І не тільки вони", - зазначив експерт.

За його словами, практично вся номенклатура радянського ракетного озброєння – це дуже сумнівний по надійності і гарантії ефективного застосування ресурс.

"А тому, ймовірність того, що ракета, випущена росіянами по Україні, приземлиться в Бєлгороді, з кожним днем зростає все більше і більше. І в даному випадку фраза "Будемо бомбити Воронеж!" втрачає свій сенс, адже бомблять вони прямо зараз", – заявив Коваленко.

"Прильоти" у Бєлгородській області

11 жовтня в результаті "прильоту" в місті Шебекіно в Бєлгородській області Росії загорілася підстанція, частина населення залишилася без світла та води.

Вдень 13 жовтня у Бєлгороді російська ракета, яку запускали по Харкову, вдарила по житловому будинку.

А ввечері у Бєлгородській області Росії підірвали склад боєприпасів.