ЗСУ заплатили велику ціну за відсутність оборонних рубежів за Авдіївкою / фото 10 окрема гірсько-штурмова бригада «Едельвейс»

За Авдіївкою не було збудовано потужних оборонних рубежів, і бійці ЗСУ заплатили за це високу ціну. Про це сказав військовослужбовець ЗСУ, експерт з питань національної безпеки Іван Варченко в ефірі телеканалу "Еспресо".

"Наразі треба враховувати, що за Авдіївкою серйозних рубежів оборони збудовано не було, хоча часу було достатньо. Українські воїни заплатили за це ціну. Це точно треба не забалакувати, і не пробувати сказати, що проблеми немає", - каже він.

Військовий наголосив, що зараз потрібно зміцнювати рубежі оборони на тих ділянках, де ворог прагне просунутися.

Відео дня

"Запорізький напрямок муляє росіян як територія їхньої поразки. Ворог не зміг досягти успіху впродовж тривалого часу. Звичайно, окупанти намагаються сконцентрувати зусилля і на Запорізькому напрямку", - зауважив Варченко.

За словами військовослужбовця ЗСУ, ворог також намагається сконцентрувати зусилля на Куп'янсько-Лиманському напрямку, і на східній частині Херсонщини, тобто тиск триває практично скрізь, усі резерви росіян у бою.

"Це свідчить про те, що нам потрібно працювати, щоб компенсувати відсутність достатньої кількості боєприпасів. Продумати й врахувати те, що були тільки слова довкола формування рубежів оборони, але не було, як виявилося, самих рубежів або вони не були сформовані достатньою мірою. Треба добре подбати не на словах, а на фізичному рівні про фронтову інженерію, яка стосується прифронтової зони", - наголосив Варченко. 

Ситуація на фронті

Росіяни продовжують спроби просунутися під Авдіївкою. Як розповіли в 3-й штурмовій бригаді, зараз агресор стирає війська об село Орлівка, де ЗСУ закріпилися на новому оборонному рубежі.

А 6 лютого речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Ліховій заявив, що після захоплення Авдіївки росіяни перемістили фокус основних зусиль на Новопавлівський напрямок (район Мар'їнки).

Раніше видання The Wall Street Journal  писало, що Україна вступає у нову фазу війни з Росією, де головне - це копати. Війська ЗСУ, призначені для виконання бойових завдань, змушені рити окопи в очікуванні масштабного наступу, до якого можуть вдатися окупанти цієї весни.

Вас також можуть зацікавити новини: