Що сьогодні відбувається в Одесі? / фото Фото прес-центр Сил оборони та охорони півдня

Російська Федерація завдає ракетних ударів по Одесі в останні дні. Ситуація в місті та області напружена.

УНІАН в режимі онлайн розповідає про ситуацію в Одесі та області в середу, 11 травня 2022:

21:01 Головні новини дня Депутати громади на Одещині звернулися до настоятелів церков Московського патріархату щодо їхнього приєднання до ПЦУ. Українська ППО над Одещиною збила крилату ракету росіян. Заборона на в’їзд, рибальство та рух суден: у прикордонних районах Одещини ввели режимні обмеження. Провідниця потягу "Одеса-Ужгород" Олена Кравець стала однією з тих, хто практично живе на роботі від початку повномасштабного вторгнення Росії до України. Військовослужбовці 126 окремої бригади Сил тероборони Одеси знайшли стародавні амфори під час проведення фортифікаційних робіт .

Відео дня

20:39 Україна зараз дуже об’єднана, є одна мета в нас у всіх – перемогти, вистояти. У даному випадку ми робимо важливу роботу, ми підтримуємо громадянське суспільство" Український борщ, картопля та гомілки: в Одесі готують обіди для волонтерів та переселенців. Окрім цього для людей створюють пакети з продуктами: один такий важить приблизно сім кілограмів.

20:07 Вечірнє звернення Максима Марченка.

19:43 Військовослужбовці 126 окремої бригади Сил тероборони Одеси знайшли стародавні амфори під час проведення фортифікаційних робіт. Знахідки датовані приблизно 4-5 століттям до нашої ери. Фото: 126 окрема бригада територіальної оборони м. Одеса

19:06 Заборона на в’їзд, рибальство та рух суден: у прикордонних районах Одещини ввели режимні обмеження. Фото: Ізмаїльський прикордонний загін.

18:27 Морські котики, які прибули з Харкова до одеського дельфінарію разом із дельфінами. Їм надали окремі басейни, де вони можуть проводити час разом. Нові жителі перебувають під наглядом ветеринарів та тренерів, мають відмінний настрій та самопочуття.

17:25 У ставок Одеського зоопарку після зимівлі випустили японських декоративних коропів Коі. Фото: КУ "Одеський зоопарк"

17:07 Рух автомобілів через Іванівський міст обмежать до кінця 2022 року – про це повідомили в Одеській міськраді. Таке рішення прийняли через незадовільний стан шляхопроводу. Наразі міст ремонтують, там встановлені габаритні ворота, захисні огорожі на ділянках пішохідних проходів. Обмежений рух для великогабаритних автівок.

16:19 З боку Чорного моря зберігається загроза висадки на територію Одещини російського десанту – генерал Збройних сил України Олексій Громов. Поблизу регіону перебувають російські бойові літаки, кораблі та підводні човни. Вони намагаються влучили у військові об’єкти, об’єкти критичної інфраструктури, промисловості, транспортні мережі.

15:54 Депутати Доброславської селищної ради направили звернення до настоятелів церков Московського патріархату щодо їх виходу з УПЦ і приєднання до Православної Церкви України. Таке рішення пов'язують із підтримкою російської церкви вторгнення в Україну та заявами РФ, що українська влада дискримінує вірян за ознакою приналежності до УПЦ МП.

15:16 Росіяни випустили по Одещині крилату ракету. Над морем її збила українська ППО – ОК "Південь"

02:53 Оголосили відбій повітряної тривоги

02:39 В Одесі оголосили повітряну тривогу через загрозу удару по місту та області

01:35 В Оперативному командуванні "Південь" повідомили, що на Одещині триває психологічний тиск на населення прикордонних з Придністров'ям районів щодо ймовірної блокади регіону через припинення функціонування Дністровського мосту, за яким знову було застосовано ракетну атаку. А також через нагнітання обстановки через приведення збройних формувань Придністровського регіону Республіки Молдова та підрозділів оперативної групи російських військ у бойову готовність "Повна".

Вас також можуть зацікавити новини: