Окупанти атакують Одесу / фото УНІАН, Олександр Гіманов

В Одесі неспокійна ситуація, Росія часто стала завдавати ракетних ударів по ТЦ та житлових будинках у місті та області.

Слідкуйте онлайн за ситуацією в Одесі та області в четвер, 12.05.2022:

Раніше мер Одеси Геннадій Труханов показав відео зі знищеного російськими ракетами підприємства цивільної інфраструктури. 

Відео дня

21:55 Внаслідок одного з ракетних ударів по Одесі пошкоджень зазнав Воронцовський палац, повідомили в міськраді. Вибуховою хвилею вибило вікна, відвалилася ліпнина. Відео: Одеська міська рада.

21:54 Карта тривог швидко забарвлюється

21:43 ВИЛІТТЯ РАКЕТ З МОРЯ, – ЗМІ

Що сьогодні відбувається в Одесі: хроніка війни у місті та області 12 травня

21:19 24 лютого Арсен Ібрагімов разом з дружиною приїхав до Одеси, аби провести сина-моряка у рейс, та вимушений був лишитися, адже розпочалася війна. Він був власником мініготелю та мотомагазину в Генічеську Херсонської області, а зараз вимушений працювати таксистом. Свою історію чоловік розповів журналістам Суспільного.

Що сьогодні відбувається в Одесі: хроніка війни у місті та області 12 травня

20:53 Вечірнє звернення Марченка

19:35 На Одещині підтвердили загоряння російського судна "Всеволод Бобров".

19:32 Нестача на 1,4 мільйона гривень: правоохоронці повідомили про підозру керівникові бази палива Одеської залізниці, який, за даними слідства, займався розкраданням нафтопродуктів

17:58 На Одещині, у зв'язку з відсутністю дизельного палива на АЗС, тимчасово припинили рух автобусів на чотирьох маршрутах: № 3, 6, 7 та 18

17:46 "Тренуй українську – допоможи ЗСУ". В Одесі відкрили розмовний клуб української мови. Заняття проводять для всіх, хто бажає розмовляти українською. Будь-хто може долучитися до клубу, незалежно від рівня володіння мовою. Зустрічі благодійні: усі зібрані кошти передають на потреби військових.

16:15 На пляжах Южненської громади, що на Одещині, з'явилися протипіхотні міни. Вони реагують на пішоходів та можуть здетонувати від наступу. Людям заборонили ходити по піску, повідомили в Южненській міськраді. Також заборонено перебувати на пляжах Одеси. На узбережжях встановлені таблички, які повідомляють про мінну небезпеку.

16:06 Росіяни намагаються наростити військову присутність на острові Зміїний, щоб блокувати морські комунікації України. Про це заявив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник. Раніше про такі намагання РФ повідомляла британська розвідка. За її даними, якщо Росія зміцнить свої позиції на острові за допомогою стратегічних крилатих ракет, ППО та берегової оборони, вона зможе домінувати у північно-західній частині Чорного моря.

15:10 В Одеському зоопарку доглядають за майже 600 домашніми тваринами, чиї власники вимушені були поїхати з міста Фото: КУ "Одеський зоопарк"

Що сьогодні відбувається в Одесі: хроніка війни у місті та області 12 травня

15:02 Жахлива історія сталася в Одеській області. Правоохоронці проводили обшуки в рамках контрдиверсійних заходів, проте, коли підійшли до одного з будинків, 73-річний власник відкрив вогонь із рушниці. Пенсіонер важко поранив поліцейського, а під час затримання поранення, що стріляв, отримала і його дружина: жінка померла від втрати крові ще до приїзду "швидкої"

Що сьогодні відбувається в Одесі: хроніка війни у місті та області 12 травня

13:15 21 тисяча грн за браконьєрський лов риби: працівника адміністрації Нацпарку на Одещині судитимуть за хабарництво.

12:11 Знімали місце ракетного удару та переписувались з російськими військовим: в Одесі затримали трьох підозрюваних у співпраці з рф.

11:56 Оперативне командування "Південь" та Одеська міська рада закликають мешканців бути обережними. Всюди на пляжах встановлені таблички про небезпеку, людям регулярно нагадують, що прибережна зона замінована.

11:32 Через нестачу електрики на Арцизькому заводі та тимчасову зупинку виробництва хліб у місто привозитимуть з іншого району Одещини.

11:09 Як виїхати з Одеси 12 травня: розклад поїздів.

10:36 На Одещині затримали браконьєра, який ловив рибу в межах Нижньодністровського національного природного парку. Слідчі вилучили у рибалки знаряддя лову, човен та 236 товстолобів, сазанів і жерехів.

Що сьогодні відбувається в Одесі: хроніка війни у місті та області 12 травня

09:21 "В Одеському регіоні проводиться контрдиверсійна робота. Є затримані, причетність яких до співпраці з РФ перевіряється. Цими днями росіяни намагатимуться більш інтенсивно проводити повітряну розвідку. Можливість нанесення ракетних ударів зі стратегічної авіації залишається дуже високою", – речник ОВА Сергій Братчук.

03:12 по Одеській області ворог знову здійснив ракетну атаку, проте оперативне та прицільне реагування підрозділів протиповітряної оборони нейтралізувало ракету.

01:21 В Одесі під час проведення фортифікаційних робіт тероборонівці знайшли стародавні амфори датовані приблизно 4-5 століттям до н. е.

Скриншот з Facebook

Вас також можуть зацікавити новини: